Nieuws overzicht

HUNTER 1114Haarstyling- en verzorging voor mannen

Hunter 1114 is bij Rutten Kappers exclusief verkrijgbaar. De luxe minerale producten zijn ontworpen voor de hedendaagse man van elke afkomst en daarmee passend bij elke levensstijl. 
De geur van de producten is niet alleen uniek en elegant maar ook subtiel en bovendien voor alle producten anders. 
De gedachte is onder andere dat niet alleen de man, maar ook de vrouw, de geur lekker mag vindenHaarstyling- en verzorging van

Hunter 1114 voor mannen.

Producten waar wij ook erg trots op zijn.  Het zijn dan ook eerlijke producten met een duidelijke boodschap: ben uniek en anders. In tegenstelling tot vroeger is er immers veel veranderd.
De eerste vermelding in de geschiedenis van de kapper gaat terug tot 3500 voor Christus. Het woord ‘kapper’ komt namelijk van het Latijnse woord ‘barba’, wat ‘baard’ betekent. Oude beschavingen geloofden namelijk dat geesten mensen binnenkwamen door het haar op hun hoofd en gezicht. Daarom werd gedacht dat alleen door het haar van een persoon te knippen deze boze geesten konden worden geëlimineerd. Om deze reden werden kappers hoog gewaardeerd.

In het begin stonden kappers bekend om veel meer dan het knippen van haar. In de middeleeuwen traden ze namelijk ook op als chirurgen, tandartsen en religieuze functionarissen. De beroemde kapperspaal die we vandaag de dag nog steeds zien is een mooi voorbeeld. Deze gaat terug naar een tijd waarin van kappers werd verwacht dat ze zich bezighielden met “aderlating” om mensen te genezen. Daarmee werden ziekten uit het lichaam verdreven. De rode, blauwe en witte linten vertegenwoordigen bloed, aderen en verband. Vanaf 1747 mochten kappers echter geen chirurgische ingrepen meer uitvoeren, maar de kapperspaal was desondanks een blijvend symbool geworden. Intussen staat de kapperspaal voor vaardigheid en vakmanschap. Bovendien ook voor originaliteit van de hedendaagse kappers.

 

0
1